Kurabiye yapımında yeni bir çığır açıyoruz: Pudingli kurabiye! Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, pastaneleri bile kıskandıracak.

Çay saatlerinizi yeniden tanımlayacak bir tarifimiz var: Pudingli kurabiye! Bu basit ama etkileyici tarif ile evinizde harikalar yaratabilirsiniz.

Sarımsak ve yoğurtla yapılan en iyi meze: Haydari! Sarımsak ve yoğurtla yapılan en iyi meze: Haydari!

Sıradan kurabiye tariflerinden sıkılanlara müjde! Sadece bir paket puding ile hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

1 paket kakaolu toz puding (tercih ettiğiniz pudingi de kullanabilirsiniz)
100 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tercihe göre fındık (Hamurun içine yerleştirmek için)

PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

1. Pastanecileri kıskandıran pudingli kurabiye için tereyağı, sıvıyağ ve yumurtayı geniş bir kaba alarak köpük köpük olana kadar çırpın.

2. Üzerine toz puding, un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Yeterince yoğurduğunuz kurabiye hamurunuzu 15 dakika dinlenmesi için streç filmle kapatarak buzdolabına kaldırın. 

3. 15 dakika dinlenen kurabiye hamurunuzu buzdolabından çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada her bir kurabiyenin içine birer fındık yerleştirebilirsiniz.

4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. 

Pudingli kurabiye, hem pratikliği hem de lezzetiyle çay saatlerinizin yeni gözdesi olmaya aday. Bu tarifi deneyerek, evinizde pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilirsiniz. Kolay bulunan malzemelerle ve basit adımlarla hazırlanan bu kurabiye, hem sizin hem de sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi