Hünkar Beğendi, kuzu etinin enfes lezzeti ve közlenmiş patlıcanın muhteşem uyumu ile mutfaklarınıza Osmanlı saraylarının ihtişamını taşıyor. İşte bu lezzeti evinizde deneyimlemeniz için pratik bir tarif.

Saray sofralarından çıkıp günümüze kadar gelmeyi başaran Hünkar Beğendi, özel günlerde ya da sıradan bir akşam yemeğinde sofranızın yıldızı olmaya aday. Bu klasik Türk yemeğini evde yapmanın kolay yolları.

Tarih boyunca sultanların ve hükümdarların beğenisini kazanmış Hünkar Beğendi, adını nasıl aldığı kadar, lezzetiyle de dikkat çeker. Bu özel tarifi kendi mutfaklarınızda da uygulayarak, tarihi lezzetleri sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

MALZEMELER

Etini hazırlamak için:

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Yarım kilo kuzu but
1 soğan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
1 yemek kaşığı salça
2 bardak kaynar su
1 çay kaşığı tuz

Beğendisi için:

Yarım bardak kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak süt
4 patlıcan
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patlıcanları fırında közleyin.
Bir tavada yağ ve soğanları kavurun.
Sarımsağı ekleyin ve kavurun.
Eti ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin.
Domatesi, baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Sıcak su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin.
Beğendi için tereyağını ayrı bir tavada eritin.
Unu ekleyin.
Patlıcanları ekleyin.
Karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kaşar ekleyip karıştırın.
Beğendi üzerine etleri koyup servis edin.

Hünkar Beğendi, Osmanlı saray mutfağından günümüz sofralarına uzanan lezzetli ve görkemli bir yemektir. Bu tarifi deneyerek, hem pratik hem de enfes bir yemek tecrübesi yaşayabilirsiniz. Saray tadında bir akşam yemeği için, şimdi bu tarifi deneyin ve sofralarınızı bir sanat eserine dönüştürün, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi