Evinizde pratik ve lezzetli bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız, mayasız peynirli poğaça tarifimiz ile tanışın. Adım adım kolay yönergelerimizle, mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz.

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Misafirlerinizi etkilemek için hızlı ve pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Bu kıyır kıyır peynirli poğaça, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

Evinizde lezzetli bir atıştırmalık hazırlamanın en kolay yolu nedir? Elbette ki, bu mayasız ve peynirli poğaça tarifi ile! Dakikalar içinde hazır olan bu poğaçalar, herkesi mutlu edecek.

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin/ tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( bir sarısı ayrılacak )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 ,6 bardağı un ( kontrollü)

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Un dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip, yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, elimizle bastırarak hafif açalım ortasına peynir ekleyip, kapatalım ve tepsiye dizelim.
Önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, poğaçaların ortasına çizik atalım susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım, pişen poğaçaları fırından çıkaralım ve servise hazır

Bu kıyır mayasız peynirli poğaça tarifi, pratikliği ve mükemmel lezzetiyle çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem ailenizi hem de misafirlerinizi memnun edecek. Şimdi deneyin ve bu lezzetli atıştırmalığın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi