ZEKİ ORDU

Tüm Makaleleri

ZEKİ ORDU

OSMANCIK’A SAKİN ŞEHİR UNVANI YAKIŞIR

Konuyu uzatmadan Sakin Şehir fikri önce İtalya’da başlayan bir anlayış sonucu ortaya çıkmış,  insanların; Beslenme, yerleşim, gürültü ve buna benzer bir hayattan öte, sakin ve yorucu olmayan bir mekân...

99 OSMANCIK

Son zamanlarda il olma sevdası yine çoğaldı. Ülkenin muhtelif yerlerinde bulunan ilçelerden kendini il adayı olarak tanıtmaya başladı bile.

İDARE LÂMBASI

Ülkemizde fakirliğin kol gezdiği zamanlardı. Gün boyu tarlada takında boğazını doyurmak için çalışan köylüler evlerine karanlık çökmeden gelirlerdi. Çünkü akşamın olması karanlığın çökmesi demekti.

DÜNKÜ EKMEK

Mahalleye yeni taşınmıştım.  İlk zamanlarda en acil ihtiyaç ekmekti.

ENGELLİ KİM?

Bazen muhatabımız incinmesin yanlış anlamasın diye ifadelerimizde değişikler yaparız. Ancak bazen bu değişiklikler bizim düşündüğümüzün aksine kişiyi daha çok incitir.

BALTACI MEHMET PAŞA ÇEŞMESİ

Günümüzde iç ve dış turizmi bacasız sanayilere benzetenler çoktur. Uzun süre bir yerde yaşayan insanlar hem tatillerini geçirmek, hem dinlenmek, hem de yeni yerler görmek maksadıyla imkânları dâhilind...

OSMANCIK SİMİDİ

İlk defa 4 Mart 2013 tarihinde uğradığım Osmancık’a 13 Ekim 2023 tarihinde yolum yine düştü. 

OSMANCIK’A YOLUM DÜŞTÜ

Bazen hiç hesaplamadığınız şeylerle karşılaşırsınız hayatta. Bu her zaman “Evdeki hesap çarşıya uymaz” şeklinde açıklanamaz. Çünkü bazı şeyler hesapsız, kitapsız denilen bir biçimde çıkar karşınıza.