Yaz sıcaklarında ferahlatan lezzet: Margarinsiz Limonlu Kurabiyeler Yaz sıcaklarında ferahlatan lezzet: Margarinsiz Limonlu Kurabiyeler

Tereyağının lezzetini ve çıtır dokusunu bir arada sunan bu tuzlu kurabiye tarifi, evde pastane deneyimi yaşamanızı sağlayacak.

Misafirleriniz için mükemmel atıştırmalık arıyorsanız, bu tuzlu pastane kurabiyesi tarifi tam size göre. Hem lezzetli hem de pratik!

Çıtır çıtır tuzlu kurabiyelerle çay saatlerinizi şenlendirin. Bu tarif, pastane kalitesinde kurabiyeler yapmanızı sağlayacak.

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın beyazı
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
1-2 yemek kaşığı süt
Susam
Çörekotu

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Oda sıcaklığında tereyağı ile zeytinyağını karıştırıp şeker sirke ve tuz ilave ediyoruz.
Yumurtanın beyazını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Alabildiği kadar un ve kabartma tozunu da ilave edip yoğuruyoruz.
Yumuşak şekil verilebilen ele yapışmayan bir hamur olacak.
İstediğiniz şekilleri verip tepsiye diziyoruz.
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürüyoruz, susam ve çörekotu serpiyoruz.
Önceden 190°c ye ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Altları hafif kızarınca olmuştur.

Evde pastane tadında tuzlu kurabiye yapmanın keyfini çıkarın. Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Çay saatleriniz için mükemmel olan bu kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi