Kesme İrmik Tatlısı, geleneksel irmik tatlısının farklı bir yorumu. Yoğurt, sıvı yağ ve irmikle hazırlanan bu tatlı, şerbetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Kesme İrmik Tatlısı, özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü çayının yanında harika bir seçenek olabilir. Şerbetiyle lezzetlenen bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak.

İrmik tatlıları içinde özel bir yere sahip olan Kesme İrmik Tatlısı, irmiği bulayıp fırında pişirme yöntemiyle fark yaratıyor. Bu tarif, tatlı severler için yeni bir deneyim sunuyor.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sünger Pankek tarifi: Bir kez deneyin, bağımlısı olacaksınız! Sünger Pankek tarifi: Bir kez deneyin, bağımlısı olacaksınız!

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi