Canınız yumuşacık bir kurabiye mi çekti? İşte çayın yanına harika gidecek, ağızda dağılan sütlü kurabiye tarifi! Yapımı pratik olan bu kurabiyeler, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.

Sütlü kurabiye, sütün yumuşatıcı etkisiyle mükemmel bir lezzet sunar. Yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri ile hazırlanan bu nefis kurabiyeler, her ısırıkta damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

Ev yapımı sütlü kurabiye tarifi arayanlar için ideal bir seçenek! Ceviz kırığı ile zenginleştirilen bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Şimdi bu lezzeti evinizde deneyimlemenin zamanı!

Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Editör: Haber Merkezi