Evinizde şerbetli tatlı rüzgarları estirmeye ne dersiniz? Fındıklı kalburabastı tarifiyle tatlı bir serüvene yelken açın.

Fındık ve şerbetin muhteşem uyumuyla hazırlanan fındıklı kalburabastı, tüm tatlı severlerin gönlünde taht kurmaya aday.

Bu tatlı başka: Herkesin aradığı yalnızca iki malzemeli Sütlü Tatlı tarifi Bu tatlı başka: Herkesin aradığı yalnızca iki malzemeli Sütlü Tatlı tarifi

Fındıklı Kalburabastı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4,5 - 5 su bardağı un

i̇çi için;

iri kıyılmış fındık içi

şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Fındıklı Kalburabastı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu uygun bir tencereye alın. Bir taşım kaynatın ve limon suyu sıkarak kısık ateşte 13 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur için, sıvı yağ, yoğurt, irmik ve kabartma tozunu uygun bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde etmek için unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve delikli bir malzemenin üzerine hamuru koyup açın.
İçine fındık koyun ve hamuru kapatıp yassı şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, hazırladığınız şerbeti tatlının her yerine gelecek şekilde dökün.
Şerbeti döktükten 10 dakika sonra tatlıyı alt üst çevirin, üzerinin şerbeti çekmesini sağlayın.
Son olarak düz çevirip 2-3 saat sonra servis yapın.