Patates, mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden biri ve her türlü yemeğe lezzet katıyor. Bugün ise patatesin en sevilen hallerinden biri olan patates köftesi tarifini sizlerle paylaşacağız. Hem ekonomik hem de lezzetli bu yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz.

Patates köftesi, akşam yemekleriniz için hızlı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Üstelik yapımı oldukça basit! İşte malzemeler ve yapılışı ile patates köftesi tarifi.

Eğer siz de patatesi her haliyle seviyorsanız, patates köftesi tarifi tam size göre. Bu lezzetli ve pratik tarifi dilediğiniz zaman kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte patates köftesinin püf noktaları ve yapılışı!

Malzemeler

3 adet orta boy patates

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 veya 1,5 su bardağı un

Zeytinyağı

Yapılışı

Öncelikle patateslerinizi haşlayın.

Haşladıktan sonra kabuklarını soyup ezin.

Üzerine ince kıydığınız maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve azar azar unu ekleyin.

Tüm unu ekledikten sonra yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmelisiniz.

Ellerinizi ıslatın ve istediğiniz şekilde orta büyüklükte köfteler yapın.

Köfteleri buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletin.

Biraz zeytinyağı döktüğünüz tavada köfteleri kızartmaya başlayın.

3 malzeme ile evinizi pastaneye çevirin: Hızlı Kurabiye tarifi 3 malzeme ile evinizi pastaneye çevirin: Hızlı Kurabiye tarifi

Kızartma işlemi bittikten sonra yağını çekmesi için peçete serdiğiniz bir tabağa köfteleri yerleştirin.

Patates köftesi, her yaş grubundan herkesin keyifle tüketeceği lezzetli ve pratik bir yemektir. Bu tarifi kullanarak, sadece birkaç basit malzeme ile kısa sürede harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Özellikle yoğun geçen günlerde hızlıca hazırlayıp, tüm aileyi mutlu edecek bir seçenek arıyorsanız, patates köftesi mükemmel bir tercih olacaktır. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi