Ev yapımı poğaça yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu ekonomik ve pratik tarif ile fikrinizi değiştireceksiniz. Adım adım yumuşacık poğaçalar yapmanın sırlarını paylaşıyoruz.

Mis kokusuyla mutfaklarınızı saracak ve çay saatlerinizi taçlandıracak ekonomik poğaça tarifimizi denemeye ne dersiniz? Hem pratik hem de cüzdan dostu bu tarif, misafirlerinizi şaşırtacak.

Ekonomik ve lezzetli bir poğaça tarifi arayanlar için mükemmel bir reçete burada. Bu basit adımlarla, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek enfes lezzetler sunabilirsiniz.

Poğaça Tarifi 

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta beyazı (Sarısını üzeri için ayırdım)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 ,5 su bardağı un

Üzeri için

Yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı süt

Poğaça Nasıl Yapılır?

Malzeme listesindeki sıvı malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
Sonrasında unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra yarım saat 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Mayalanan hamurlarımızı 12 adet eşit parçaya bölüp bezeler oluşturuyoruz.
Sonrasında oda sıcaklığında erimiş olan tereyağımızdan bir çay kaşığı kadar içine sürüp rulo haline getiriyoruz.
Rulo haline gelen poğaçalarımızı dinlendiriyoruz.
Dinlenen poğaçalarımızı şekillendirip tepsimize yerleştiriyoruz.
Tepsimize yerleştirdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı ,bir çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı süt karışımını sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

Bu ekonomik ve lezzetli poğaça tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilir, misafirlerinizi ev yapımı lezzetlerle şımartabilirsiniz. Adım adım takip edeceğiniz bu basit tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarın ve sofralarınızı bu enfes poğaçalarla zenginleştirin. Her ısırıkta ev yapımı poğaçanın o benzersiz tadını hissedecek, tarifimizi denediğiniz için mutlu olacaksınız. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu mükemmel lezzeti misafirlerinizle paylaşmanın tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi