Yoğunlaştırılmış süt ve kakao, bu tatlıda buluşarak damak çatlatan bir lezzet yaratıyor. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tatlı, çay ve kahve yanında tüketmek için ideal.

Çay saatleriniz için hızlı ve pratik bir tatlı arıyorsanız, bu iki malzemeli tatlı tam size göre. Yalnızca yoğunlaştırılmış süt ve kakao ile hazırlanan bu tatlı, lezzetiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

İki malzeme ile nasıl bu kadar lezzetli bir tatlı yapılabilir? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, işte size adım adım kolay ve hızlı tatlı tarifi. Hem pratik hem de lezzet dolu!

MALZEMELER

240 gr yoğunlaştırılmış süt 
200 gr kakao

2 MALZEMELİ TATLI TARİFİ

1) Yoğunlaştırılmış sütü tencereye alın. Sütü bir taşım olacak şekilde kaynatın.

2) Kaynattığınız sütü sıcakken büyük bir cam kaseye aktarın. 

3) Bir elek yardımıyla sütün üzerine kakaoyu serpin ve bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.

4) Yoğunlaştırılmış süt ve kakao homojen bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

5) Hazırladığınız karışım ele yapışmayan bir hamur kıvamını aldığında küçük kare bir borcama aktarın. Üzerini düzleştirdikten sonra bir buçuk saat buzlukta dinlenmeye bırakın.

Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

6) Tatlı soğuduğunda buzluktan çıkarın ve kare şeklinde dilimleyin. Üzerine kakao serperek servise hazır hale getirin.

Bu iki malzemeli tatlı, lezzetiyle sosyal medyada ve çay saatlerinde yeni bir fenomen olmaya aday. Hızlı ve kolay hazırlanan bu tatlıyı deneyin, misafirlerinizi ve ailenizi bu eşsiz lezzetle şaşırtın. Hem pratik hem de enfes bu tatlıya bayılacaksınız!

Editör: Haber Merkezi