Ev yapımı keklerin en ferahlatanı, limonlu yumuşak kek tarifimizle mutfaklarınızı şenlendiriyor. Basit adımları takip ederek, her lokmada limonun tazeliğini hissedebilirsiniz.

Çay saatlerinizi veya tatlı krizlerinizi lezzetlendirecek bir tarif arıyorsanız, bu limonlu yumuşak kek tam size göre. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, herkesi mutlu edecek.

Limonun asil lezzetiyle yumuşacık bir keki birleştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Limonlu yumuşak kek tarifimizle mutfakta tatlı bir yolculuğa çıkın.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

Masterchef Mehmet Yalçınkaya’dan Bayramın yıldızı olacak Kavurma tarifi Masterchef Mehmet Yalçınkaya’dan Bayramın yıldızı olacak Kavurma tarifi

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Editör: Haber Merkezi