Pastanelerden alışkın olduğunuz o eşsiz poğaça lezzetini evinizde de yaşamak ister misiniz? İşte pastane kalitesinde poğaça yapmanın sırları. Bu tarif ile poğaçalarınız bayatlamayacak ve her zaman taze kalacak.

Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar artık pastane kalitesinde evinizde! İşte bayatlamayan ve pastane tarzı poğaçalar yapmanız için ihtiyacınız olan her şey.

Pastane tadında poğaça yapamıyorum diyenler için harika bir haberimiz var! İşte pastanelerdeki gibi lezzetli ve bayatlamayan poğaça yapmanın tüm püf noktaları. Bu tarif ile poğaçalarınız komşularınızın da favorisi olacak.

Komşuya kapı zili çaldırtan poğaça tarifi için malzemeler.

1kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Sanki börekçiden alınmış gibi: Annelerin el açması Kol Böreği tarifi Sanki börekçiden alınmış gibi: Annelerin el açması Kol Böreği tarifi

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Komşuya kapı zili çaldırtan poğaça tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Pastane kalitesinde poğaça yapmak artık çok kolay! Yukarıdaki tarifleri ve püf noktaları kullanarak, evinizde pastanelerde satılan lezzetli poğaçaları kolayca yapabilirsiniz. Bu tariflerle kahvaltılar daha keyifli, çay saatleri ise daha lezzetli geçecek. Deneyin ve bu harika lezzetleri sevdiklerinizle paylaşın. Pastane kalitesinde ev yapımı poğaçalar ile sofralarınızı şenlendirin ve herkesi bu eşsiz lezzetle tanıştırın.

Editör: Haber Merkezi