Hindistan cevizi ile zenginleştirilmiş, dışı hafif çıtır içi yumuşacık bu pişmaniye kurabiye, tatlı ihtiyacınızı en zarif şekilde karşılayacak.

Ev yapımı lezzetlerin vazgeçilmezliğini bir kez daha kanıtlayan bu kolay pişmaniye kurabiye tarifi, mutfakta geçireceğiniz vakitleri keyifli birer anıya dönüştürecek.

Misafirlerinize sunabileceğiniz, çay saatlerinizi şenlendirecek bu pişmaniye kurabiye ile mutfağınızda küçük lezzet festivali yaşatın.

Yazın serinleten mucizesi: 5 malzeme ile hafif Sütlü Tatlı tarifi Yazın serinleten mucizesi: 5 malzeme ile hafif Sütlü Tatlı tarifi

Kolay Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 - 3 su bardağı un

bulamak için;

1 çay bardağı hindistan cevizi
yarım çay bardağı pudra şekeri

Kolay Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip unu azar azar ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 20 dakika kadar, kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin.
Ayrı bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma bulayarak servis tabağına alın.

Editör: Haber Merkezi