Özel günlerinizde veya sıradan bir çay saati için hızlıca hazırlayabileceğiniz bu şerbetli tatlı, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İrmik ve yoğurtla hazırlanan bu tatlı herkes tarafından sevilecek.

Az malzeme ile maksimum lezzet arayanlar için ideal olan bu şerbetli tatlı tarifi, yoğurt ve irmik kullanılarak yapılan, herkesin kolayca uygulayabileceği bir reçetedir. Sadece birkaç adım ile tatlı ihtiyacınızı karşılayın.

Dünyanın en kolay şerbetli tatlısını denemeye ne dersiniz? İşte irmik ve yoğurt ile yapılan, herkesin yapabileceği kadar kolay bir şerbetli tatlı tarifi.

MALZEMELER

1,5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
3/4 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu

KOLAY TATLI NASIL YAPILIR?

1) Yoğurt, irmik, kabartma tozu ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

2) Hazırladığınız harcı, yağladığınız borcama dökün. Eşit olarak yayılmasını sağlayın.

3) Borcamın ağzını streç filmle kapatın ve harcı 1 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

4) 1 saat sonra buzdolabından çıkardığınız harcı bir bıçak yardımıyla ince dikdörtgen parçalar oluşturacak şekilde dilimleyin.

5) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

6) Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbete limonu sıkın ve birkaç dakika sonra ocaktan alın.

7) Fırından çıkardığınız tatlıya ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökün.

8) Tatlı şerbetini çekince üzerini Hindistan cevizi ya da kıyılmış fındık gibi dilediğiniz malzemelerle süsleyin.

Üç malzeme, mükemmel lezzet: Asla Bayatlamayan Kurabiye tarifi Üç malzeme, mükemmel lezzet: Asla Bayatlamayan Kurabiye tarifi

Bu kolay şerbetli tatlı tarifi, tatlı ihtiyacınızı pratik bir şekilde karşılamak için mükemmel bir seçenek. İrmik ve yoğurt ile hazırlanan bu tarif, hem hızlı hem de son derece lezzetli. Deneyin ve bu kolay lezzeti keşfedin; hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak!

Editör: Haber Merkezi