Çocuklar ve büyüklerin seveceği yumuşacık sütlü kurabiye tarifimiz, kısa sürede hazırlanışıyla göz dolduruyor. İşte çayın yanına eşsiz bir eşlikçi olacak sütlü kurabiye tarifi...

Yoğun bir günün ardından hızlıca hazırlayabileceğiniz sütlü kurabiye tarifi, hem pratik hem de lezzetli. İşte bu kolay tarifin adımları ve püf noktaları...

Çay saatlerinizi renklendirecek lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, sütlü kurabiye tam size göre. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detayları...

Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sütlü kurabiye tarifi, hem hızlı hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek. Çay saatlerini tatlandıracak bu pratik tarif, hem çocukların hem de büyüklerin favorisi olacak. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu yumuşacık kurabiyeler, ağzınızı tatlandıracak. Tarifin detayları ve daha fazlası için haberimizi takip edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi