İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Hem hızlıca hazırlanması hem de lezzeti ile bilinen bu tatlıyı, evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları!

Geleneksel lezzetlerimizden irmik helvası, çay saatlerinizi tatlandıracak bir tatlıdır. Evde basit malzemelerle ve kısa sürede yapabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

İrmik helvası, sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu basit ve pratik tarifle, irmik helvasını evinizde de kolaylıkla yapabilir, sevdiklerinizle birlikte bu lezzetli tatlıyı keyifle tüketebilirsiniz.

Malzemeler

3 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
½ su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su
Servis için: 2 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi

İrmik helvası yapımı için tavamızı alalım.
Ardından 3 yemek kaşığı dolusu tereyağını ekleyelim.
Tereyağını eritelim.
Yarım su bardağı çam fıstığını eriyen tereyağına ilave edelim. Çam fıstıklarını kavurmaya başlayalım.
Fıstıkları güzelce kavuralım bu aşamada fıstıkların yanmaması için karıştırmaya özen gösterelim.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak irmiklerimizi kavuralım.
Kısık ateşte 20 dakika boyunca kavurma işlemini yapalım.
Rengi dönen irmikler artık kavrulmuş demektir.
Tatlımızın şerbetini hazırlayalım tatlı şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye alalım.
Karıştıralım ve ocağımızı kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım.
Kaynayan şerbetimiz artık olmuş demektir.
İrmik güzelce kavrulduktan sonra hazırladığımız şerbeti ekleme aşamasına geçebiliriz.
Sıcak şerbeti tavaya azar azar ekleyelim.
Eklenen sıcak şerbetle birlikte tava fokur fokur kaynamaya başlayacak bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
Helvamızı kısık ateşe alalım ve 8-10 dakika arasında pişirmeye devam edelim.
Ocağın altını kapatalım tavamızın üzerini bir kapak ile kapatarak tatlımızı dinlendirelim.
Demlenen irmik helvasını servise hazırlayabilirsiniz.
Servis sırasında bir kâseye irmik helvasını koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Aynı zamanda irmik helvasının içerisine sade dondurma da ilave edebilirsiniz. Dilerseniz dondurmayı helvanın üzerine veya yanına da ekleyebilirsiniz.

İrmik helvası, her daim sevilen ve tercih edilen bir tatlıdır. Evde yapımı oldukça basit olan bu tatlı, özellikle tereyağının eşsiz aromasıyla birleşince tadına doyum olmaz bir lezzet haline gelir. Yukarıdaki tarif ve püf noktaları ile siz de kendi mutfaklarınızda bu geleneksel tatlıyı kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi