Milföy hamuru, ıspanak ve beyaz peynirle hazırlanan bu çıtır çıtır börek, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. İşte milföy ile ıspanaklı peynirli börek yapmanın tüm detayları...

Evde hızlı ve lezzetli bir börek yapmak istiyorsanız, milföy hamuru ile ıspanaklı peynirli börek tarifi sizin için harika bir seçenek olacak. Bu tarif ile minimal malzeme ve az zamanda maksimum lezzet elde edebilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevabı...

Milföy hamuru kullanarak hazırlayabileceğiniz ıspanaklı peynirli börek, pratik yemeklerin en lezzetlilerinden biri. Yumuşak iç malzemesi ve çıtır dışıyla, bu börek tarifi herkesin beğenisini kazanacak. Gelin, bu kolay ve lezzetli tarifin nasıl yapıldığına birlikte göz atalım.

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Bu tarifle tatlı krizleriniz son bulacak! Çikolatalı Kaşık Tatlısı nasıl yapılır? Bu tarifle tatlı krizleriniz son bulacak! Çikolatalı Kaşık Tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

2 paket milföy 16 adet
Yada iki paket dikdörtgen milföy hamuru
200 gram ince doğranmış ıspanak
1 küçük kase beyaz peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzerine sürmek için

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörek otu

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Öncelikle ince doğranmış ıspanakların üzerine peynir sıvı yağ ve baharatları ilave edip karıştırın.
Milflöy hamurlarını merdane ile hafif açın ve sekiz eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız ıspanaklı harçtan uç kısmına koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. İsterseniz ikiye isterseniz üç eşit parçaya bölüp fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürün.
Susam yada çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar kontrollü şekilde 20-25 dakika pişirin. 

Milföy hamuru ile ıspanaklı peynirli börek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif ile kısa sürede ağızda dağılan, çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. İster kahvaltılarda ister akşam yemeklerinde, bu börek her sofraya yakışacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarif ile mutfakta harikalar yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi