Beşamel soslu ıspanak graten, kolay ve pratik yapımıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı azaltırken, lezzetiyle de misafirlerinizi etkilemeye hazır. İşte adım adım hazırlanışı...

Sağlıklı yemekler hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenek olan beşamel soslu ıspanak graten, besleyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu lezzetli grateni hemen denemek için gerekenler...

Ispanak ve beşamel sosun birleştiği bu muhteşem graten tarifi, özellikle kış akşamlarınıza eşlik edecek mükemmel bir yemek seçeneği sunuyor. Hem pratik hem de enfes bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Beşamel soslu ıspanak graten

MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy rendelenmiş havuç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
karabiber

Beşamel sos için;

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Öncelikli olarak ıspanağımızı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçamızı ekleyelim Birkaç kez çevirelim.
Son olarak ıspanağı da ekleyelim. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim.
Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım.
Haşlanmış patatesi irice doğrayalım. Havucu da iri bir şekilde rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını döşeyelim. Üzerine beşamel sosu ekleyelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Önceden hafif ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Editör: Haber Merkezi