Hızlı ve lezzetli bir kahvaltı alternatifi arıyorsanız, krep börek tam size göre! Yumurta, zeytin yağı ve süt gibi temel malzemelerle hazırlanan bu tarif, pratikliğiyle öne çıkıyor.

Krep börek, az zamanınız olduğunda kurtarıcınız olacak. 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, krepin yumuşaklığı ve böreğin doyuruculuğunu bir araya getiriyor.

Hem hızlı hem de lezzetli bir tarif arayanlar için ideal olan krep börek, kısa sürede hazırlanıp hemen servis edilebilir. Bu pratik tarifi deneyerek misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Krep Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Pastaneler bile nasıl yaptığınızı merak edecek: Bir dilimle aşık olacağınız Ekler tarifi Pastaneler bile nasıl yaptığınızı merak edecek: Bir dilimle aşık olacağınız Ekler tarifi

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir

Editör: Haber Merkezi