İstanbul'un otantik lezzet duraklarından biri olan Sarıyer böreği, lezzet tutkunları için vazgeçilmez bir tat. Evde de aynı lezzeti yakalamak mümkün; işte size efsane tarifiyle Sarıyer böreğini evde yapmanın sırları.
Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? İstanbul'un efsanevi Sarıyer böreğini evde yaparak, ailenize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. İşte, adım adım Sarıyer böreği tarifi.
Sarıyer böreği, lezzetiyle meşhur, yapımıyla özel bir börektir. Bu tarifle, İstanbul'un bu efsane lezzetini evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarabilirsiniz.
MEŞHUR KIYMALI SARIYER BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
30 adet baklava yufkası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
500 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Sosu için
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Sıvı yağ
MEŞHUR KIYMALI SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
İç harcı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta yağlı kıymayı bitkisel yağda iyice kavurun. Pişerken kapağını kapatmayın yoksa harç sulu kalabilir.
Kıymalar iyice kavrulup suyunu salıp toplayınca üzerine incecik kıyılmış soğanları ekleyin.
Soğanlar da kavrulduğunda üzerine baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.
İç harcınız hazır. Soğumaya bırakabilirsiniz.
30 adet baklava yufkasını temiz bir bez ile örtün ve gerektikçe tane tane alıp kullanın yoksa kuruyup kırılabilir.
Tezgaha serdiğiniz bir yaprak baklava yufkasına erimiş tereyağı süt ve sıvı yağı karıştırarak hazırladığınız harçtan 3-4 kaşık sürün. Sos mutlaka soğuk olmalı yoksa hamur parçalanır.
Ardından üzerine 2. baklava yufkasını da serin ve yine soslayın. Bu şekilde 5 kat yufka kullanın en üstteki yufkanın üzerini soslamayın.
En üstteki yufkanın uzun kenarına bir şerit halinde kıymalı harçtan dökün ve böreği hamur yapın.
Kalan 25 adet yufkayı da bu şekilde hazırlayın ve toplamda 6 adet uzun rulo börek elde edin.
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvı yağ sürün.
Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
Isınan fırına börek tepsisini sürün ve 20-25 dakika pişirin.
Üzeri pişince oldu demektir. Pişen böreği 5-6 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Sarıyer böreği yapmanın püf noktalarını keşfederek, İstanbul'un unutulmaz lezzetini evlerinize taşıdınız. Bu efsanevi tarif, mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyacak ve sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatacak. Umarız bu tarif ile Sarıyer böreğinin eşsiz tadını evinizde yakalarsınız. Afiyet olsun!