Efsanevi bir meze olan Arnavut ciğeri, kendine has lezzetiyle herkesin beğenisini topluyor. Bu tarif ile Arnavut ciğeri yapmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Arnavut ciğeri, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu rehber ile evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şerbetli değil, süt dolu! Hafif tatlı arayanlara Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi Şerbetli değil, süt dolu! Hafif tatlı arayanlara Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi

Dana ciğeri, patates ve baharatların harmonisiyle hazırlanan Arnavut ciğeri tarifi, meze sofralarınızı zenginleştirecek. İşte lezzetli ve pratik tarifimiz.

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler

1 kg dana ciğeri
4 adet patates
1 adet kırmızı soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tarifi

Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır.

Arnavut ciğeri, lezzeti ve kolay hazırlanışı ile meze sofralarının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Dana ciğeri ve patatesin enfes uyumuyla hazırlanan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, Arnavut ciğeri yapmak hiç zor olmayacak. Deneyin, lezzetli sonuçlara siz de şaşıracaksınız!

Editör: Haber Merkezi