Pastane vitrinlerini süsleyen ekleri evde yapmaya ne dersiniz? İşte, lezzetli çikolatası ve krema dolgusuyla nefis bir ekler tarifi.
Hafif ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, ekler tam size göre. Bu tarif ile pastane kalitesinde eklerleri evinizde hazırlayabilirsiniz.
Ekler yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte, tüm aşamalarıyla evde ekler yapmanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz.
EKLER İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Hamuru için:
1 su bardağı su
50 gram tereyağı
3 adet yumurta
5-6 kaşık un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Kreması için:
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
Çikolatası için:
100 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudra şekeri
Öncelikle hamurunu hazırlayarak başlayın.
Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri koyarak eritin.
Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin.
Daha sonra tekrar ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişirin.
Sonrasında derin bir kaba yayarak eli yakmayacak dereceye gelene kadar bekleyin.
Bir kaba yumurtaları kırın ve yavaş yavaş ılıyan hamura katıp, karıştırın.
Hamuru bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasına alarak önceden yağlanmış ve unlanmış tepsiye sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Hamurunuz pişerken kremasını hazırlayın.
Krema malzemelerini bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Fırından çıkan ve soğuyan ekler hamurların içini soğuyan muhallebi ile doldurun.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da üzerine dökün.
Artık ekler yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Bu adım adım tarif ile çikolatalı ve kremalı enfes eklerleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu klasik Fransız tatlısının keyfini çıkarın. Afiyet olsun!