Sofralarınızda farklı ve sağlıklı alternatifler arayanlar için, etsiz çiğköfte mükemmel bir seçenek. Bu tarifle, tam kıvamında ve lezzetli çiğköfteler yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğköfteyi, et kullanmadan hazırlamaya ne dersiniz? Bulgur ve baharatların eşsiz uyumu ile hazırlanan etsiz çiğköfte tarifi, herkesi mest edecek.

Etsiz çiğköfte, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık alternatifi sunuyor. Bu pratik tarif ile adım adım etsiz çiğköfte yapmayı öğrenin ve misafirlerinizi şaşırtın.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı esmer bulgur (Köftelik) (Yoksa normal ince bulgur da olur)
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy soğan (Rendelenecek suyu sıkılacak)
2 adet orta boy domates (Kıvamına göre kontrollü kullanılacak)
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ)
1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi 

Geniş bir kaba bulguru alalım. İçerisine tüm baharatları ekleyip harmanlayalım.
Ardından sıcak suyu ekleyip hafif şişmesini sağlayalım.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yoğurma makineniz varsa çok daha kolay oluyor. Ben mutfak şefinde yaptım.
Yarım saatte tüm malzemeler birbirine geçip bulgurlar dişe gelmeyecek hale geldi. Elde yoğurmayla yaklaşık 1 veya 1,5 saate hazır olur.

Bütçe dostu Patates Röşti tarifi: Hem ekonomik hem lezzetli Bütçe dostu Patates Röşti tarifi: Hem ekonomik hem lezzetli

Ev yapımı etsiz çiğköfte tarifimizle, geleneksel tatları modern ve sağlıklı bir şekilde sofralarınıza taşıyın. Bulgurun doyurucu ve sağlıklı yapısı, baharatların ise ağızda bıraktığı tatmin edici lezzet ile bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi bu lezzeti deneyimlemek için mutfakta yerinizi alın ve bu eşsiz tarifle tanışın.