Tavada lahmacun, pratikliği ve lezzetiyle bilinen bir tariftir. Fırın kullanmadan, sadece bir tava ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, günlük öğünleriniz için de idealdir.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahmacun, evde tavada da kolay ca yapılabilir. İşte adım adım tavada pratik lahmacun tarifi; malzemeler, hazırlık aşamaları ve püf noktalarıyla birlikte.

Fırına gerek kalmadan evde lahmacun keyfi için tavada lahmacun tarifi! Bu basit ve pratik yöntemle, lezzetli ve çıtır çıtır lahmacunları kolayca hazırlayıp, sofranızı şenlendirebilirsiniz.

TAVADA PRATİK LAHMACUN TARİFİ

MALZEMELER

İÇ HARCI İÇİN

2 orta boy soğan

1 kapya biber

3-4 tane çarliston biber

Birkaç dal maydanoz

2 orta boy domates

300 gram kıyma

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Kırmızı toz biber

Pul biber

Karabiber

Sıvı yağ

HAMUR İÇİN

5 su bardağı un

Tuz

1,5 su bardağı su

İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI

Soğanları ince kıyım olana kadar robottan geçirip çukur bir kap içerisine alın.

Kapya ve çarliston biberleri püre kıvamını alana kadar robottan geçirip karıştırma kabı içerisine ilave edin.

Domateslerin kabuklarını soyup maydanoz ile birlikte robottan geçirerek kabın içerisine ekleyin.

Robottan geçirip karıştırdığınız sebzelerin üzerine kıyma, salça, tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve sıvı yağ ekleyin, harç formuna gelene kadar iyice karıştırın.

Krep Pasta tarifi: Birkaç basit malzemeyle mükemmel tatlı! Krep Pasta tarifi: Birkaç basit malzemeyle mükemmel tatlı!

Harcın üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.

Yoğurma kabı içerisine un ve tuz ekleyip ardından üzerine yavaş yavaş su ilave ederek yoğurun.

Yoğurma işleminin ardından tezgahın üzerine bir tutam un serpin ve hamuru 5 dakika boyunca tezgahta yoğurmaya devam edin.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde 10 adet beze hazırlayın.

Bezeleri 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz bezeleri merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğüne gelinceye kadar açın.

Açılan bezeleri bir nemli bez üzerine tek sıra şeklinde dizin.

Yuvarlak hamurların her birinin üzerine 1 yemek kaşığı iç harç ilave edin ve hamurun her yerine eşit şekilde yayın.

Hazırlanan lahmacunları, ısınmış durumda bulunan yanmaz tava içerisine alıp kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Bu sırada lahmacunun üstündeki harcın tam olarak pişmesi için tavanın kapağının mutlaka kapatın.

Tavada lahmacun tarifi, evde kolay ve hızlı lahmacun yapmanın en pratik yollarından biridir. Bu tarif sayesinde, fırın olmadan sadece bir tava ile mükemmel lahmacunlar yapabilir, evinizde lezzetli bir ziyafet sunabilirsiniz. Deneyin ve bu pratik lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi