Kalburabastı, özellikle çay saatlerinde ve özel günlerde tercih edilen bir tatlıdır. Bu kıyır kıyır tatlıyı evinizde yapmak için gereken malzemeler ve adımlar haberimizde.

Ev yapımı şerbetli tatlı deneyimi için kalburabastı mükemmel bir seçenek sunar. Basit malzemelerle hazırlanan bu tatlı, hem doyurucu hem de ağızda dağılan bir lezzet vaat ediyor.

Şerbetli tatlı yapımı zor gibi görünse de, bu kalburabastı tarifiyle herkes lezzetli sonuçlar alabilir. İş te adım adım kalburabastı yapımı için tüm detaylar.

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

3 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı irmik

1 paket vanilya

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz içi

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

3 su bardağı su

1/2 paket kabartma tozu

3-4 damla limon suyu

1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI

Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza hayran kalacaksınız: Pratik Çemen tarifi Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza hayran kalacaksınız: Pratik Çemen tarifi

Tatlının şerbetinin soğuk olması için işe şerbetinizi hazırlamakla başlayın. Bunun için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Şerbet kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tatlının hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içerisine 125 gram tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağı koyup iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışıma 1 çay bardağı irmik, 1 paket vanilya ve 1/2 paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Hamur için son malzeme olan unu da azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun yumuşak kıvamlı olmasına dikkat edin.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp yuvarlayın.

Yuvarladığınız hamurları bir rendenin arka yüzüne bastırarak açın.

Hamurun rendede şekil almayan tarafına ceviz içi koyup her iki taraftan kapatın.

İçini doldurduğunuz hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tatlıların üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlınızın yumuşamamasını ve kıyır kıyır kalmasını istiyorsanız hamurunuzun iyice pişmesine özen gösterin.

Tatlınızı fırından çıkardığınızda soğuk şerbeti üzerine dökün ve servis etmeden önce tatlınızın şerbeti iyice çekmesine özen gösterin.

Bu tarife göre yaklaşık 30 adet kalburabastı hazırlayabilirsiniz. Arzuya göre malzemelerin miktarlarında değişikliğe giderek tatlı miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.

Kalburabastı, hem kolay hazırlanışı hem de enfes tadıyla mutfaklarınızda yer almayı hak ediyor. Bu tarif ile kıyır kıyır ve lezzetli bir kalburabastı yapabilir, tüm ailenizi ve misafirlerinizi bu özel tatla şımartabilirsiniz. Şimdi mutfağa girin ve bu harika tatlıyı deneyin!

Editör: Haber Merkezi