Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi içli köfte, lezzetiyle büyülüyor. Tam kıvamında ve dağılmayan bir içli köfte yapmak için, bu detaylı tarifi mutlaka denemelisiniz.

İçli köfte, bol kıymalı ve enfes baharatlarla hazırlanan Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden biridir. Eğer içli köfte yapmak istiyorsanız, işte usta işinden tam kıvamında bir tarif!

İçli köfte ustası, bu eşsiz lezzetin püf noktalarını paylaştı. Hem haşlanarak hem de kızartılarak hazırlanan içli köfteyi evde denemek için, aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

Her yiyenin bayıldığı Açma tarifi: Maden suyu ile puf puf kabarıyor Her yiyenin bayıldığı Açma tarifi: Maden suyu ile puf puf kabarıyor

2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı (silme) pul biber
2 çay kaşığı tuz
200 gram tereyağı veya margarin (14 yemek kaşığı)
550 gram kıyma
1/2 çay bardağı su
4 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane (arzuya göre)
2 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
1 çay kaşığı kekik (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
1 çimdik kimyon (arzuya göre)
10 sap maydanoz
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

TARİF

Bulguru ve irmiği ağzı kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatın ve ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
200 gram yağı tencereye alın ve kıymayı rengi dönene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıymanın her yeri renk aldıktan sonra tane tane olması için yarım çay bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çektikten sonra küp küp doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Soğanlar tamamen kavrulduktan sonra 2 çay kaşığı tuzu ve baharatları ilave edin
Cevizleri de ilave edip ocağın altını kapatın. Maydanozları ekleyip son kez karıştırıp soğuması için başka bir kaba alın.
Şişmeye bıraktığımız bulgurlu karışımı bir tepsiye (varsa çiğ köfte tepsisi) veya bir kaba çıkarın ve üzerine yağ, salça, un, yumurta, pul biber ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce yoğurun
Yaklaşık 15 dakika yoğurduktan sonra bütün hamuru bir araya getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Hamurunuzdan cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Baş veya işaret parmağınızla açıp içine harç doldurup kapatın.
Eğer elinizde açamıyorsanız hamuru yağlı kağıdın arasına koyup büyükçe açarak kalıplar halinde çıkardığınız parçalara poğaça gibi iç harç koyup kapatabilirsiniz.
Kızgın yağda kızartın. Dilerseniz suda da haşlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi