Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz mercimek köftesi, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunar. Mercimek ve ince bulgurun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu köfteyi denemeye ne dersiniz?

Mercimek köftesi tarifi, özellikle günlerin ve özel kutlamaların gözdesidir. Kırmızı mercimek ve ince bulgur ile hazırlanan bu lezzetli köfteleri evinizde yapmak sandığınızdan daha kolay.

Mercimek köftesi, sağlıklı ve pratik bir tariftir. Özellikle vejetaryenler için mükemmel bir seçenek olan bu köfte, malzemelerinin kolay bulun abilir olmasıyla da dikkat çeker. İşte mercimek köftesi tarifinin detayları...

MERCİMEK KÖFTESİ MALZEMELERİ

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
½ demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
2adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
5adet taze soğan

Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi

MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Kırmızı mercimeği bol suda yıkayın ve sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ilave edin, mercimeği ocaktan alın. Üzerine ince bulguru ekleyin. Kapağı kapatılan tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle beraber 15 dakika bekletin.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kuru soğanı kare halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Doğranan soğanları 5 dakika kadar kavurun. Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin. Sonrasında soğanlı karışımı 3-4 dakika kavurun. Bulgurlu ve mercimekli harç şiştiğinde soğanlı harcı ilave edin. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ekleyin. Malzemeleri yoğurun. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.

Mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenektir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu köfte, özellikle çay saatlerinde veya özel günlerde misafirleriniz için mükemmel bir atıştırmalık olabilir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi