Kahvaltılarda vazgeçilmez olan simit, evde yapımıyla da aynı lezzeti sunuyor. Gevrek ve mis kokulu simitlerle sabahlarınızı şenlendirin.

Simit ve çay, Türk kahvaltılarının olmazsa olmazı. Peki, bu mükemmel uyumu evde nasıl yakalarsınız? İşte sizin için özel simit tarifi.

Evde simit yaparak kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirin. Bu basit ve lezzetli tarifle, simit yapmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

Az malzemeli, çok lezzetli: Herkesi tatlıya doyuran Su Muhallebisi tarifi Az malzemeli, çok lezzetli: Herkesi tatlıya doyuran Su Muhallebisi tarifi

1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı instant maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 4,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı pekmez
1 kase susam (kavrulmuş)

TARİF

Derin bir kabın içerisine ılık su, maya ve şekeri koyun güzelce karıştırıp 5 dakika bekletin.
Karıştırma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın ve mayalı karışımı üzerine dökün. Mikser ile ya da elinizde yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Ardından tezgaha alın ve bezelere ayırın.
Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın.
İkisini birbirine örgü biçimde sarın.
Ardından uçlarını birleştirin.
Suyla pekmezi karıştırarak açın.
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın.
Ardından susama bulayın.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın. 240 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirin.

Editör: Haber Merkezi