Patates röşti, ekonomik malzemelerle muhteşem lezzetler yaratmanızı sağlayacak bir tarif. Davet sofralarınıza şıklık katmak için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Rende patates ve kaşar peynirinin mükemmel uyumuyla hazırlanan patates röşti, tüm yemeklerin yanında gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir ara sıcak. İşte lezzetli ve pratik röşti tarifi.

Patatesin en lezzetli hali olan röşti, özellikle çıtır çıtır kıvamıyla bilinir. Bu tarif, patates röştini evinizde kolayca yapabilmen iz için detaylarıyla anlatılmıştır.

MALZEMELER

3-4 adet patates

100 gram kaşar peyniri

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

5-6 dal taze soğan

1 adet çarliston biber

1 adet kapya biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI

İlk olarak patatesleri ovalayarak yıkayın ve kabukları ile birlikte haşlamaya bırakın.

10 dakika sonra patatesler tam haşlanmadan ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra kabuklarını soyacak yardımı ile soyun ve rendeleyin.

Rendelediğiniz patateslerin üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ilave edin.

Patatesler bir kenarda beklerken soteleyeceğiniz biberleri hazırlayın.

1 adet çarliston biber, 1 adet kapya biber ve taze soğan dallarını yıkayın, biberlerin içlerini temizleyin.

Oldukça minik bir şekilde doğrayın.

2 çorba kaşığı zeytinyağı ile beraber doğradığınız biberler ve taze soğanları sotelemeye başlayın.

Soteleme işleminin ardından tavanızı bir kenara alın ve orta boy bir tavayı ocağa yerleştirin.

Börek yapmanın bu kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız: Ustaların çıtır börek tarifi Börek yapmanın bu kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız: Ustaların çıtır börek tarifi

Rendelediğiniz ve tatlandırdığınız patateslerin yarısını tereyağı ile kapladığınız tavanın tabanına yerleştirin.

Elinizle patateslerin düzleşmesini sağlayın.

Sotelediğiniz biber ve soğan karışımını patateslerin üzerine yerleştirin.

Ardından 100 gram rendelenmiş kaşar peynirini de patateslerin üzerine gezdirin.

Rendelenmiş patateslerin diğer yarısını üzerine yayın. Bir tabakla bastırarak tüm patateslerin sıkışmasını sağlayın.

Tavanın kapağını kapatın. Ocağın altını kısın ve röştinin alt kısmının kızarmasını bekleyin.

Altı pişince spatula ile çevirin. Diğer yüzünü kızartın.

Her iki tarafı da güzel bir şekilde kızaran ve çıtırlaşan röştinizi sıcak olarak sunun.

Röştiyi küçük tavada pişirerek ayrı ayrı 4 porsiyon da hazırlayabilirsiniz.

Patates röşti, hem ekonomik hem de çıtır çıtır bir lezzet sunarak sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu basit ve etkili tarifle, patatesin bu enfes halini herkes kolaylıkla yapabilir. Şimdi mutfakta bu lezzeti denemenin zamanı geldi. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi