Sofralarınıza tatlı bir dokunuş katmak için fındıklı etimek tatlısı tarifimiz tam size göre. Bu kolay ve lezzetli tarif ile tatlı krizlerinizi sonlandırın.

Fındıklı Etimek Tatlısı, tatlı severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Adım adım tarifimizle, bu lezzeti evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ev yapımı tatlıların en güzellerinden biri olan Fındıklı Etimek Tatlısı ile misafirlerinizi şımartmaya hazır olun. Bu pratik tarif herkesi tatlıya doyuracak.

Fındıklı Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı kavrulmuş fındık

Fındıklı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte arada tencereyi sallayarak karemelize olmasını sağlayın.
Karamel rengine gelince suyu ekleyin. Su kaynadıkça şeker erimeye başlayacak.
Şeker tamamen eridiğinde ocaktan alıp dikdörtgen borcama dizilmiş etimeklerin üzerine hemen sıcakken karemelize şerbeti dökün.
Tatlı dinlenirken tavukgöğsünü yapmaya başlayın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
Sütü ekleyip karıştırın. Ardından toz şekeri ekleyip ocağı yüksek ateşe getirip sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve ilk sıcaklığı geçip biraz ılıyana kadar karıştırın.
Karışımı pürüzsüz hale getirin. Hiç bekletmeden tavukgöğsünü karemelize şerbetle dinlenmiş etimekler üzerine dökün ve düzeltin.
Üzeri için fındıkları yağlı kağıt serili tepsiye koyup fırına verip kavrulmasını sağlayın.
Kavrulan fındıkları robottan geçirip tatlının üzerine her yere gelecek şekilde pay edip, tatlıyı buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

Osmanlı saraylarının vazgeçilmez yemeği: Sultan Kebabı nasıl yapılır? Osmanlı saraylarının vazgeçilmez yemeği: Sultan Kebabı nasıl yapılır?

Fındıklı Etimek Tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınızı zenginleştirmenin keyfini çıkarın. Bu pratik ve lezzetli tarif, hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de misafirlerinizden tam puan almanızı sağlayacak. Fındıkların çıtır çıtır lezzetiyle etimeklerin hafifliği mükemmel bir uyum içinde. Bu tarifi deneyin ve tatlı anlarınızı fındıklı bir lezzetle taçlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi