Pastane tatlılarına özlem duyanlar için evde supangle yapmanın tam zamanı! Bu kolay ve tam ölçülü tarif ile lezzet şölenine hazır olun.

Supangle, çikolatalı tatlıların kraliçesidir. Pastane usulü bu enfes tarif, evde de pastane lezzetleri yaratmanızı sağlayacak.

Akşam tatlısı için yeni bir fikir mi arıyorsunuz? Pastane usulü supangle ile evde çikolata severlerin yüzünü güldürün.

Supangle Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
60 gr tereyağı
100 gr sütlü/bitter karışık çikolata
1 su bardağı soğuk su

Supangle Nasıl Yapılır?

Tencereye çikolata ve su hariç verilen malzemeleri alıp karıştırıyoruz.
Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya ve kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip çikolataları ekliyoruz.
Çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak tencereyi ocaktan alıp yaklaşık on dakika kadar beklettikten sonra içerisine soğuk suyu ilave edip mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Ardından kaselere ya da kuplara paylaştırıp oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
En az iki saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız da çok daha lezzetli olacaktır.

Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi

Bu pastane usulü supangle tarifi ile çikolatalı tatlılara olan sevginizi bir adım ileri taşıyın. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek. Çikolatanın pürüzsüz lezzeti ve krem şantinin hafifliği ile harmanlanan bu tatlı, herkesi mutlu etmeye yetecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi