Kısa sürede dünya mutfaklarına yayılan Alman pastası, evde de yapılabilen sade malzemelerle dolu bir tatlıdır. İşte evde Alman pastası yapmanın en kolay yolları!

Pratik Alman pastası tarifi, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir lezzet sunuyor. Malzemeleri kolayca bulabilir ve bu basit adımlarla mükemmel bir tatlı yapabilirsiniz.

Evde Alman pastası yapmak düşündüğünüzden daha kolay. Bu tarif, adımları ve gerekli malzemeleri ile Alman pastasını herkesin yapabileceği bir tatlı haline getiriyor.

MALZEMELER

Keki için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak un

Kreması için:

2,5 bardak süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

İç malzemesi için:

1 adet muz

Tadına doyamayacaksınız! Şimdiye kadarki denenmiş en iyi Mayasız Poğaça tarifi Tadına doyamayacaksınız! Şimdiye kadarki denenmiş en iyi Mayasız Poğaça tarifi

Süslemesi için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
Birkaç dilim muz

TARİF

Yumurta ile şekeri derin bir kapta çırpın.
Yağ, süt, yoğurt ekleyip çırpın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Keki soğutun.
Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı, nişasta ve un ile vanilyayı çırpın.
Toz şeker ve süt ekleyip kaynatın.
Pişince ocaktan almadan tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Streç film ile kaplayıp soğutun.
Keki enine ikiye bölün.
Ortasına kremanın tümünü ekleyin ve yayın.
Muz dilimlerini de ekleyin.
Kekin üst kısmını da muzların üzerine kapatın.
Pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra ailenizle keyifli anlar geçirmenizi de sağlayacak. Her dilimiyle Almanya'nın tatlı mutfak kültürünü evinize taşıyın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi