Kaşık tatlısı, çikolatalı ve kremalı katmanlarıyla, yediden yetmişe herkesin beğenisini toplayan bir tatlıdır. İşte bu muhteşem tatlıyı hazırlamanın yolları...

Tatlı krizleriniz için pratik ve hızlı bir çözüm arıyorsanız, kaşık tatlısı tarifi tam size göre. Hem yapımı kolay, hem de lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

Kısa sürede hazırlayıp, uzun süre lezzetini koruyan kaşık tatlısı ile misafirlerinize lezzet şöleni sunabilirsiniz. İşte adım adım kaşık tatlısı tarifi!

KAŞIK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gram tereyağı

Çikolatalı katman için;

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
70 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su

TARİF

İlk olarak muhallebisi için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım.
Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama dökerek soğumaya bırakalım.
Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim.

Artık kaşık tatlısı yapmanın tüm püf noktalarını öğrendiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif sayesinde, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlıya sahipsiniz. Hazırlaması pratik olan bu tatlı, özel günlerinizde ya da ani misafirlerinizde imdadınıza yetişecek. Tatlıyı hazırladıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirerek en iyi sonucu alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ve tatlı sohbetleriniz tatlı sonlarla bitirin!

Editör: Haber Merkezi