Dondurmalı irmik helvası, sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, damakta iz bırakacak bir tatlı. İrmik helvasının klasik lezzeti ile dondurmanın serinletici etkisi bir arada!

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Eğer yaz tatlılarına yeni bir soluk getirmek istiyorsanız, dondurmalı irmik helvası tarifimiz tam size göre. Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu tarif, herkes tarafından sevilecek.

Sıcak yaz akşamlarınızı tatlandıracak, ferah bir tatlı arayışındaysanız, dondurmalı irmik helvası ideal bir seçenek. İşte bu harika tatlıyı evde nasıl hazırlayabileceğinize dair tüm detaylar.

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Artık dondurmalı irmik helvası yapmayı öğrendiniz. Bu basit ve lezzetli tarif, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek ve tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, misafirleriniz için de harika bir seçenek olacaktır. Dondurma ile birleşen irmik helvasını deneyin ve yazın tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi