Evde pastane tadında kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Nişastalı Un Kurabiyesi ile çay saatlerinizi taçlandırın ve komşularınızı kapınıza çekin. Bu tarif, Orta Asya'nın aromatik lezzetlerini mutfaklarınıza taşıyor.

Komşularınızın kapınızı çalmasını sağlayacak bir lezzet mi arıyorsunuz? Nişastalı Un Kurabiyesi, hem kolay hem de inanılmaz lezzetli bir seçenek! Bu tarif ile çay saatlerinizi unutulmaz kılın.

Nişastalı Un Kurabiyesi, Orta Asya esintileriyle mutfaklarınıza geliyor. Bu kolay tarif ile komşularınızı etkilemeye hazır olun. Çay saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık olan bu kurabiyeyi deneyin ve farkı hissedin.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi