Kır pidesi, kıymalı ve patatesli lezzetiyle herkesin favorisi. Peki, bu nefis lezzeti evde yapmanın sırlarını öğrenmeye ne dersiniz? Pastaneleri unutturacak bu detaylı tarif ile kır pidesini artık dışarıdan almak yerine, evde kendiniz yapabileceksiniz.

Ev yapımı kır pidesi ile mutfakta harikalar yaratın! Bu kolay ve lezzetli tarif, kıymalı patatesli pide severler için adeta bir kurtarıcı. Kendi damak zevkinize göre hazırlayacağınız kır pidesi, evinizin rahatlığında pastane lezzetini ayağınıza getirecek.

Sıcak bir çayın yanında, yumuşacık ve lezzetli bir kır pidesi düşünün. Bu hayal artık çok uzak değil! Kıymalı patatesli kır pidesi yapmanın en pratik yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif ile kır pidesi yapmak hem çok kolay hem de son derece lezzetli.

MALZEMELER

Hamuru için:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Herkes bu tarifi konuşacak: Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır? Herkes bu tarifi konuşacak: Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?

İç harcı için:

250 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

TARİF

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerlerine bir fırça ile sürelim.
Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz.

Ev yapımı kır pidesi tarifi ile pastane lezzetini kendi mutfaklarınıza taşıdık. Kıymalı patatesli bu lezzetli pide, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Sabah kahvaltılarında, akşam çaylarının yanında ya da özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz bu kır pidesi, evde pide yapmanın ne kadar keyifli ve lezzetli olabileceğini gösterdi. Şimdi siz de bu tarifi deneyin, evinizde pastane lezzetinde pideler yapmanın tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi