Lokanta lezzetini evinizde yaşamak ve sevdiklerinizi Anadolu'nun gizli kalmış tatlarıyla şaşırtmak istiyorsanız, işte karşınızda ezogelin çorbası tarifi.

Geleneksel Anadolu lezzetlerinden ezogelin çorbası, hem besleyici hem de lezzetli yapısıyla sofraların baş tacı. Bu rehberde, adım adım lokanta usulü ezogelin çorbası yapımını anlatacağız.

Mercimek, bulgur ve pirincin harika uyumu ile tanışmaya hazır olun. Ezogelin çorbası tarifi, Anadolu'nun sıcaklığını ve misafirperverliğini sofralarınıza taşıyacak.

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı domates salçası
5,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım limonun suyu

Lokanta usulü Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

Ezogelin çorbası için mercimekleri bol suyla yıkayın.
Soğanı ve sarımsakları incecik doğrayın.
Pirinç ve bulguru az suyla hafifçe haşlayın ve süzün.
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.
Kuru soğanı bu yağda güzelce kavurun.
Ardından salçayı ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Suyu ve tavuk suyunu ekleyip soğanlar yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Üzerine mercimek, bulgur ve pirinci de ekleyip güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler yumuşayana kadar çorbayı pişirmeyi sürdürün.
Limon suyunu, baharatları ve tuzu da ekleyip çorba kıvam alana kadar çırpma teli ile karıştırın.
Daha pürüzsüz bir kıvam isterseniz çorbanızı blender’dan da geçirebilirsiniz.
Birkaç taşım daha kaynattığınız çorbayı sıcak servis edin.

Pastanelerin sırrı çözüldü: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi Pastanelerin sırrı çözüldü: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi

Ezogelin çorbası, Anadolu kültürünün bir yansıması olarak, sadece bedeni değil, ruhu da ısıtan bir lezzettir. Geleneksel ve pratik bu tarif ile lokanta usulü çorbanın sırrını evinize taşıyabilirsiniz. Her lokmada Anadolu'nun zengin tarihini ve kültürünü hissedeceğiniz bu çorbayı denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi