Tuzlu kurabiye, çay ve kahvenin yanında vazgeçilmez atıştırmalıklar arasında. Eğer pastanelerdeki lezzeti arıyorsanız, bu tarif tam size göre.

Evde pastane lezzetinde tuzlu kurabiye yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım pastanedeki gibi kıtır kıtır tuzlu kurabiye tarifi.

Çay saatlerinizi taçlandıracak pastane kalitesinde tuzlu kurabiye yapmaya ne dersiniz? İşte kıtır kıtır ve lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifi.

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un

Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar

Üzerine;

1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pastanelerdeki gibi kıtır kıtır tuzlu kurabiye yapmak artık evinizde de mümkün. Bu tarif ile kahve ve çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek. Malzemeleri hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyin. Misafirleriniz bu lezzetli kurabiyeleri pastaneden aldığınızı düşünecek!

Editör: Haber Merkezi