Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Saray lokması, şık sunumu ve enfes lezzetiyle her zaman ilgi odağı olmuştur. Bu tarif sayesinde, adeta bir saray sofrası kurabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip olan saray lokması, pratik malzemeleri ve kolay yapılışı ile evde de hazırlanabilir. İşte adım adım saray lokması yapımı!

Hindistan cevizi ve krem şantinin mükemmel uyumu ile hazırlanan saray lokması, tatlı severlerin favorisi. Bu tarif ile bu eşsiz lezzeti kolayca evinizde de yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti

TARİF

İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
çerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).
1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.

Bu eşsiz saray lokması tarifi ile, hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici bir tatlı hazırlamak hiç de zor değil. İster özel günlerinizde, ister sıradan bir gününüzde, bu tarifi deneyerek misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi