Dereotlu poğaça, kahvaltıların ve çay saatlerinin olmazsa olmazlarından. Bu tarif ile pastane tadında poğaçalar yapabilir, mis gibi kokusuyla evinizi sarabilirsiniz.

Evde pastane lezzetinde dereotlu poğaça yapmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları ve tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, peynir ve dereotu ile mükemmel bir uyum yakalıyor.

Peynirli ve dereotlu poğaça tarifi, hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Pastanelerdeki gibi kıyır kıyır poğaçalar yapmak için bu tarifi deneyin.

MALZEMELER

Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar

250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un

İçi için:

100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

TARİF

Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.

Dereotlu pastane poğaçası, hem lezzetli hem de pratik bir tarif. Bu tarifi deneyerek, pastanelerden alışık olduğunuz lezzeti evinizde de yaratabilirsiniz. Dereotunun verdiği taze ve hoş koku ile poğaçalarınız daha da özel olacak. Kahvaltılarınız ve çay saatleriniz bu poğaçalarla şenlenecek. Deneyin, lezzetli sonuçlardan memnun kalacaksınız!

Editör: Haber Merkezi