Kaşık dökmesi, hem göze hem damağa hitap eden bir kahvaltı seçeneği sunar. Pratik yapılışı ve harika lezzetiyle, sabahlarınızı daha özel hale getirecek.

Türk kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan kaşık dökmesi, sizi ve sevdiklerinizi şımartacak enfes bir lezzet. Bu kolay tarifiyle, her sabahı bir bayrama çevirebilirsiniz.

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katmak istiyorsanız, kaşık dökmesi ideal bir seçim. Bu tarif, geleneksel ve modern tatları bir araya getirerek herkesin beğenisini toplayacak.

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.

Kahvaltıda yeni ve farklı tatlar denemek isteyenler için kaşık dökmesi, mükemmel bir seçim. Bu tarif sayesinde, sabahlarınız daha keyifli ve lezzetli geçecek. Şimdi deneme zamanı, kaşık dökmesi yaparak güne enfes bir başlangıç yapın!

Editör: Haber Merkezi