Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir çorba arıyorsanız, ezogelin çorbası tam size göre. Hem pratik hem de doyurucu bu çorbanın nasıl yapıldığını adım adım öğrenin.

Ezogelin çorbası, Anadolu'nun dört bir yanında sevilen, herkesin beğeniyle tükettiği bir lezzet. Peki, bu muhteşem çorbayı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte malzemeler ve yapılışı...

Gaziantep'in eşsiz mutfağından çıkan ezogelin çorbası, sofralarınızı süslemeye hazır. Bu lezzetli ve pratik çorbanın tarifi için gereken malzemeler ve yapılış aşamalarını sizin için derledik.

Ezogelin çorbası tarifi

Malzemeler

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 3 yemek kaşığı pirinç

- 2 yemek kaşığı bulgur

- 1 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı salça

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz, nane

- 9 su bardağı kaynar su

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Çorba için seçtiğiniz tencereye tüm malzemeleri ekleyin. Mercimek, pirinç, bulgur ve tuzunu koyun.

Kabak Çanağında Muhallebi: Her yiyenin bayıldığı tarif Kabak Çanağında Muhallebi: Her yiyenin bayıldığı tarif

Çorbayı yarım saat kadar pişirin.

Bir tavada erittiğiniz tereyağına soğan ekleyip kavurun ve sonra da salça ekleyin. Kavurma işlemine devam ederken nane de ekleyin.

Çorba yaptığınız tencereye kavurarak elde ettiğiniz sosu ekleyin ve 10 dakika karıştırarak pişirin.

Ezogelin çorbası, her evde rahatlıkla yapabileceğiniz, besleyici ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, Anadolu'nun sıcak lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi