Kış mevsiminin getirdiği soğuk havalarda içinizi ısıtacak, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Un çorbası, kış aylarının vazgeçilmez sıcak lezzetlerinden biridir.

Soğuk kış günlerinin üşütücü etkisinden kurtulmanın en lezzetli yolu burada! Size, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de doyurucu bir un çorbası tarifi sunuyoruz.

Eğer kış aylarında evde geçirdiğiniz zamanları daha sıcak ve lezzetli kılmak istiyorsanız, bu un çorbası tarifi tam size göre! Adım adım hazırlayabileceğiniz bu tarifle, kış aylarının soğuğunu lezzetle yenin.

UN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı un
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
7 su bardağı su (1400 ml)
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi

Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını alın.
Yağ eriyince yarım su bardağı unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya özen gösterin.
7 su bardağı suyu yavaş yavaş tencereye ekleyin. Unun topaklanmaması için suyu eklerken bir yandan da çorbayı sürekli karıştırmaya devam edin.
Ardından 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 diş ezilmiş sarımsağı çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak çorba kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirerek tencereyi ocaktan alabilirsiniz.

İşte, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, damak zevkinizi tatmin edecek un çorbası tarifimiz. Bu tarif ile kış aylarını daha keyifli ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Hem kolay hem de besleyici olan bu çorba, soğuk günlerde sizi ısıtacak. Deneyin ve bu lezzetli deneyimin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi