Evde puf puf kabaran mayalı poğaça hazırlamaya hazır mısınız? En pratik yöntemlerle kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek tarifimiz burada. Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti mayalı poğaça ile herkesi kendinize hayran bırakın.

Çocuklarınıza ve misafirlerinize özel bir lezzet sunmaya ne dersiniz? İşte size puf puf kabaran, ağızda dağılan bir mayalı poğaça tarifi! Bu lezzetli tarifi deneyin, mutfağınızın kokusu tüm evi saracak.

Ev oturmaları, çay saatleri, doğum günü partileri, piknikler gibi çeşitli aktivitelerin olmazsa olmazı mayalı poğaçalardır. Mutfağınızda pişmeye başladığı andan itibaren kokusuyla sizi ve komşularınızın karnını acıktıran mayalı poğaçaları yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil.

PUF PUF KABARAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 adet sade soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya (Yaş maya da olur )
Aldığı kadar un 

PUF PUF KABARAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Soda ,yağ ve suyu geniş bir kaba alın.

2) Tuz şeker ve mayayı da ilave ederek güzelce karıştırın.

3) Kontrollü şekilde unu ilave edin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına özen gösterin.

4) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

5) Mayalanan hamura şekil verin ve tepsiye yerleştirin. Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyin.

6) 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. 

Bu soda ile puf puf kabaran poğaça tarifi, çay saatleriniz ve kahvaltılarınız için mükemmel bir seçenektir. Pratik ve lezzetli bu poğaçalar, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin seveceği harika bir tat sunuyor. Yumuşacık dokusu ve muhteşem lezzeti ile bu poğaça tarifi, mutfağınızın yeni favorisi olacak. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi