Yöresel lezzetlerin vazgeçilmez temsilcilerinden Çullama Köfte ile tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif, köfte yapımında yeni bir soluk getiriyor ve damakları şenlendiriyor.

Çullama Köfte, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın ve lezzetli köftelerin keyfini çıkarın.

Köfte severler için Anadolu'dan gelen bir hazine: Çullama Köfte! Bu eşsiz tarif, lezzetli ve doyurucu köfteler yapmanın yanı sıra mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

ÇULLAMA KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Köftesi için;

200 gram kıyma
1/2 (yarım) kahve fincanı ince bulgur
1 baş soğan
1 tutam maydanoz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz

Dış sosu için;

1 adet yumurta
1 kahve fincanı un
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
Kızartmak için;
Sıvı yağ

TARİF

İnce bulguru az sıcak suyla ıslatıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince kıyıyoruz.
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeyi yoğuruyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Köfteleri ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekillendiriyoruz.
Bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine köfteleri atıyoruz birkaç saniye tutup süzgece alıyoruz.
Bir kasede un, yumurta yoğurt ve karbonatı çırpıyoruz. Çok fazla akışkan olmayacak kıvamda bir sos yapıyoruz.
Köfteler soğuduktan sonra sosa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Pastanelerin sırrı çözüldü: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi Pastanelerin sırrı çözüldü: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi

Çullama Köfte tarifi ile Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini sofralarınıza taşıyın. Bu adımları takip ederek, hem lezzetli hem de sağlıklı köfteler hazırlayabilirsiniz. Bulgurun ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan Çullama Köfte, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde beğeni toplayacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi