Kadınbudu Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak, yemek kültürümüzde özel bir yere sahip. Bu özel tarif, her lokmada sizi geleneksel lezzetlerin derinliklerine davet ediyor.

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Kadınbudu Köfte, lezzeti ve sunumuyla dikkat çekiyor. Bu tarif, adım adım mükemmel köfteler yapmanız için size rehber olacak.

Lezzetli bir köfte deneyimi için Kadınbudu Köfte tarifimiz, sofralarınızın baş tacı olmaya aday. Bu detaylı rehber ile Kadınbudu Köfte yapmanın inceliklerini keşfedin ve misafirlerinizi şaşırtın.

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler:

·        500 gram orta yağlı kıyma

·        1 adet yumurta

·        1 adet kuru soğan

·        2 diş sarımsak

·        1/2 su bardağı haşlanmış pirinç

·        1,5 çay kaşığı tuz

·        1,5 çay kaşığı karabiber

·        1,5 çay kaşığı kimyon

·        1/2 su bardağı un

Köfteleri kızartmak için:

·        1su bardağı ayçiçek yağı

·        1 su bardağı galeta unu

·        2 adet çırpılmış yumurta

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifinin Püf Noktası

Harcı yoğurduktan sonra üzerine streç filmle kapatıp en az 20 dakika buzdolabında bekletin.

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

1.      1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.

2.      Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3.      Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin.

4.      Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.

5.      Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın..

Editör: Haber Merkezi