Et kullanmadan da köfte yapılabilir mi? Cevabımız evet! Patates köftenin sırrını açığa çıkarıyoruz. İşte karşınızda pratik ve lezzetli tarifimiz.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Yediden yetmişe herkesin seveceği bir tarif arıyorsanız, patates köfte tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti kaçırmayın.

Mutfakta pratik ve ekonomik harikalar yaratmanın yeni yolu: Patates köfte. Bu eşsiz tarifi denemeden geçmeyin.

MALZEMELER

3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)

Kızartmak için:

1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Patates köftenin sıcacık, lezzet dolu dünyasına adım attınız. Bu pratik ve ekonomik tarifi deneyerek, sofralarınıza yepyeni bir tat katın. Unutmayın, lezzetli yemekler yapmak için pahalı malzemelere ihtiyacınız yok. Patates gibi mütevazi bir malzemeyle bile harikalar yaratmak mümkün. Şimdi bu tarifi deneyin ve ailenizle birlikte lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi