Sıcak yaz günlerinde tüketeceğiniz hafif ve besleyici bir salata arayışında mısınız? Yazın taptaze malzemeleriyle hazırlanan, hem besleyici hem de lezzetli bir salata tarifi...

Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi

SEMİZOTLU VE MEYVELİ SALATASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 adet nektar

1/2 bağ semizotu
2 yemek kaşığı beyaz peynir
2 yemek kaşığı karışık çiğ kuruyemiş
Nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağı

SEMİZOTLU VE MEYVELİ SALATASI TARİFİ YAPILIŞI

İlk olarak semizotlarını güzelce yıkayın.

Yıkanmış semizotlarını ayıklayarak temizledikten sonra bir kenara suyunun süzülmesi için alın.

Bu esnada nektarın kabuklarını soyun.

Küp küp dilimlenmiş nektarı, suyu geçmiş semizotları ile geniş bir kapta birleştirin.

Semizotu ve nektar üzerine beyaz peyniri parçalara ayırarak ekleyin.

Çiğ kuruyemişleri de bir bıçak ile küçük parçalara ayırdıktan sonra salataya ilave edin.

Tüm malzemeleri kap içerisinde güzelce karıştırdıktan sonra üzerine tuz ekleyip, zeytinyağını göz kararınca gezdirin.

Son olarak nar ekşisini ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra servis edin.

Editör: Haber Merkezi