İsveç keki, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday! Basit malzemeler ve kolay adımlarla, İsveç usulü bu keki evinizde nasıl hazırlayabileceğinizi anlatıyoruz.

Farklı bir kek deneyimi arayanlar için İsveç keki mükemmel bir seçim. İçi yumuşacık ve dışı gevrek olan bu kek, her ısırıkta sizi İsveç'e götürecek.

Dışı gevrek, içi ise ıslak ve akışkan kıvamda olan İsveç keki, tatlı krizleriniz için ideal. Bu keki evinizde kolayca yapabilirsiniz; işte tarifi ve önemli ipuçları.

İSVEÇ KEKİ TARİFİ

MALZEMELER

100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Herkes tarifini soracak: 30 dakikada restoran kalitesinde Arnavut Ciğeri tarifi Herkes tarifini soracak: 30 dakikada restoran kalitesinde Arnavut Ciğeri tarifi

İSVEÇ KEKİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olduğundan dolayı kek kalıbınızı iyice yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın. Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek olmalıdır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda olacaktır.

İSVEÇ KEKİ NASIL YAPILIR?
Tereyağını eriterek soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-şeker karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın.
Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın.
22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

İSVEÇ KEKİ TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Kekinizi dondurma ilavesi ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.

İsveç keki, benzersiz lezzeti ve yapım kolaylığı ile herkesin beğenisini topluyor. Bu tarifi kullanarak, çay saatlerinizi daha özel kılabilir ve sevdiklerinize farklı bir tatlı deneyimi sunabilirsiniz. Unutmayın, kekin iç kısmının ıslak kalması bu tarifin en önemli özelliği. İsveç'ten gelen bu muhteşem lezzeti denemek için daha fazla beklemeyin!

Editör: Haber Merkezi